MENÜ

 

EVANS COOLANTS – forradalmi hűtőfolyadékok

A személygépkocsik és motorkerékpárok részére gyártott tuning alkatrészek piacán az egyik legnagyobb újdonság a forradalmian új hűtőfolyadék, melyet az amerikai-brit gyártó, az EVANS COOLANTS dobott piacra. A cég alapítói, Jack Evans és Tom Light, már a 20. század 70-es éveitől kezdve fejlesztenek ki hűtőrendszereket belső égésű motorokhoz. Napjainkban világszerte szakemberek, gyártócsoportok, történelmi autók restaurátorai, veteránok és kliensek milliói használják ezt a szabadalmaztatott technológiát. Az EVANS hűtőfolyadékok alkalmasak minden személyautóhoz és motorkerékpárhoz egyaránt.

De vajon miben rejlik e forradalmi technológia előnyeinek és sikereinek titka?        Az EVANS COOLANTS a hagyományos, víz és fagyálló adalékok keverékén alapuló hűtőfolyadékokat helyettesítik!

Az EVANS COOLANTS hűtőfolyadékok: nem tartalmaznak vizet, hatékonyabbá teszik a hűtést, növelik a teljesítményt és csökkentik a fogyasztást. Az ajánlott használati hőmérséklet tartomány -40 és 180 °C között mozog. A víz kitűnő hővezető képességének ellenére néhány alapvető hiányossággal rendelkezik:

-          A motor hő terhelt részeiben a víz felforr és gőzzé alakul át, amelynek hővezetési képessége kisebb, mint a víznek.  Az égéstér körüli hő csatornák és fémek felmelegedésére kerül sor, ami idő előtti detonációt, azaz robbanást eredményezhet, és az azzal együtt járó működési és teljesítményi problémákhoz vezet.  A magas forráspontnak köszönhetően az EVANS COOLANTS hűtőfolyadékok csökkentik az idő előtti robbanás kockázatát, egyenletesen hűtik az egész rendszert és nem hoznak létre nyomást a hűtőrendszerben. Ezzel hozzájárulva a motor, a vízszivattyú, a hűtő, a csövek és tömítések élettartamának növeléséhez.

-          A motor blokkban levő víz forrása és a keletkező gőz miatt magasabb nyomás létrejöttére kerül sor, amelynek káros hatása van főleg a hűtőre, a vízszivattyúra, a tömítésekre és az egyéb csatlakozásra is. Az EVANS hűtőfolyadékok majdnem 75%-kal csökkentik a nyomást a rendszerben és hozzájárulnak a motor minden alkatrészének hosszabb élettartamához.

-          A hagyományos vizet tartalmazó elegyek levegővel együtt korróziót, galvanikus reakciókat okoznak, valamint lerakódásokat hoznak létre a hűtőrendszerben. Az EVANS COOLANTS azonban mindezen nem kívánt hatásokat eltávolítja. Az EVANS hűtőfolyadékok elektronikusan nem vezetőek, nem oxidálódnak és nem tartalmaznak vizet. Végső eredményben – a motor hűtőrendszere tisztább, vagyis rozsda-, lerakódás- és vízkőmentes.

-         A hagyományos, korrózió gátlót tartalmazó keverékek, amelyek megakadályozzák a szennyeződések kialakulását és lerakódását, élettartama korlátozott és rendszeresen cserére szorulnak. Az EVANS COOLANTS hűtőfolyadékok nem mérgezőek, környezetbarátok és egy életre szóló anyagok. A szervizi ellenőrzés – átalakítás – az adott járművön csak egyszer megy végbe az ún. áttisztító, átmosó elegy segítségével. Az EVANS folyadékok tartósságának és a megbízhatóságának bizonyítéka a két évtizeden át tartó sikeres használata a legértékesebb autógyűjtők, veteránok által, valamint a teherautók által lejárt több millió közúti mérföld is erről tanúskodik. Csúcs gyártócsoportok világszerte használják az EVANS COOLANTS hűtőfolyadékokat.    Vezető gépkocsigyártók, restaurátorok ajánlják és hozzá kell tenni, hogy a gyűjtők legértékesebb és egyben legklasszikusabb autóiban is megtalálhatóak.                        Az EVANS COOLANTS leghíresebb rajongójának számít a vezető amerikai humorista és autógyűjtő Jay LENO, a Pink Floyd dobosa Nick Mason, valamint az angol Wheeler Dealers c. tv-show szereplője is, Edd China.

A  motorsport szerelmeseinek, a veterán és klasszikus autóknak, a tunereknek, az autó szerelmeseinek, a professzionális és amatőr versenyzőknek kifejlesztett  forradalmi  hűtőfolyadék.

Az EVANS COOLANTS szlogenje

NO WATER=NO PRESSURE=NO CORROSION=NO PROBLEM!

NINCS VÍZ=NINCS NYOMÁS=NINCS ROZSDA=NINCS GOND!

Asztali nézet